Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със запалването на 1,9 jtd

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем със запалването на 1,9 jtd

Здравейте! Имам 146-ца от една година и оттогава се каня да се регистрирам във форума. Сега дойде момента, защото имам проблем. Ще съм благодарен ако някой е имал същия проблем и сподели как го е отстранил. Накратко: Преди около месец спрях колата заради разбито каре. До тогава си палеше съвсем нормално. Понеже съм много ангажиран ремонта се отложи толкова време. Днес опитах да я запаля, но не се получи. Знам, че проблема е някъде около горивото, помпата в резервоара или клапана за високо налягане на ГНП-то, т.е. вероятно има въздух в системата. Освен това забелязах, че "реотанчето" на таблото не свети като се даде контакт. Това е. Ако можете помагайте!

ЖТД е с електрически помпи и обезвъздушаването не стои така сериозно като проблем, както е при механичните помпи.

Опиши какво точно се случи като се опита да запалиш! Върти ли нормално стартерът?
    Да не е нещо с имобилайзера
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

При старта нищо не се получи, а акумулатора беше напълно зареден. Преди палеше на четвърт.

Comment

Аз също имах проблем със запалването. Първо палеше когато си иска, после след като не я карах известно време спря да пали. При мен беше ECU-то. Смених го и няма проблем, като изкючим, че тази сутрин ми замръзна нафтата.
        Alfa Romeo 145 1.9 JTD
        http://bendidas.hit.bg/

Comment

Запалих я! С контактен спрей напръсках всички ел. връзки. Утре ще и сменям карето.

Comment

Първоначално публикувано от pipi
            ...че тази сутрин ми замръзна нафтата...
            ба? офтопик малко - сори...
            мойта не е замръзвала никога.
            откъде сипваш? слагаш ли антигел добавка?
            Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
            Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

Първоначално публикувано от vladu
              ...че тази сутрин ми замръзна нафтата...
              ба? офтопик малко - сори...
              мойта не е замръзвала никога.
              откъде сипваш? слагаш ли антигел добавка?
              Била съм с лятна нафта и беше и малко. Размрахме я и няма проблеми. Сипвам от Еко и ОМВ.
              Alfa Romeo 145 1.9 JTD
              http://bendidas.hit.bg/

Comment

... лятна нафта и беше и малко...
                нафтата си е нафта. тва с лятна/зимна е факин булшит. ефтин маркетинг трик, с който да ти земат повече пари зимата.

знам за един тежък случай на 20%+ вода в зимната нафта на ОМВ (20-30% Alpin и 80-70%Diesel) докарало да скромната сума от 2000+ за ремонт на 156JTD. Да мрат в калта дано.
                Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
                Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

Първоначално публикувано от vladu
                  ... лятна нафта и беше и малко...
                  нафтата си е нафта. тва с лятна/зимна е факин булшит. ефтин маркетинг трик, с който да ти земат повече пари зимата.

знам за един тежък случай на 20%+ вода в зимната нафта на ОМВ (20-30% Alpin и 80-70%Diesel) докарало да скромната сума от 2000+ за ремонт на 156JTD. Да мрат в калта дано.
                  Аз пък знам (и то доста добре )за друг случай на същата бензиностанция, дето съотношението 'алпин'/бензин беше реципрочно. Даже и бмв-та 7-ци не искаха да запалят с тая адска смес
                  _______
                  146 JTD - ex
                  Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

колеги имам проблем със моита alfa 156jtd не пали кажете от какво може да не пали молия.

Comment

Първоначално публикувано от bobcho Покажи съобщение
                      колеги имам проблем със моита alfa 156jtd не пали кажете от какво може да не пали молия.
                      Колега,дай малко инфо,какво става като се опиташ да запалиш.Върти ли стартарът и как?Гаснат ли лампите по таблото след чека?Чуваш ли помпата да работи когато дадеш на контакт и т.н.
                      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

като се опитам да запаля двигатела започва да се клати.Всички лампи гаснат по таблото но не пали.Помпата я чувам да съска 4-5 секунди и спира.

Comment

Прилича ми на изтощен акумулатор. Не е лошо да го провериш.
                          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                          ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

аз го зареждам и го слагам на колата, но пак не пали.Можели да ниама стартов ток,акомуолатора.

Comment

Това може да се провери с тестер, но ще трябва да я закараш на сервиз, по-скоро само акумулатора /колата явно няма да успееш/. Помоли някой приятел да ти услужи с акумулатора си за проверка дали ще запали нормално колата или само я закачи с кабели за няколко минути. Но ти така и не си отговорил на колегата по-горе как върти. Ако си върти нормално и не спира да върти тогава проблема вероятно е другаде. Кои лампи ти гаснат? Чек лампите ли или всичко по таблото като завъртиш?
                              Last edited by rossenvn; d.m.y г., 10:32.
                              Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                              ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Working...
                              X